top of page

LAATSTE NIEUWS

 

Sorry dames en heren het laatste nieuws hou ik niet meer bij op deze site. Als u mij  wilt volgen zie Dartster Aileen de Graaf op facebook.

 

19-01-2018 Goede doelen toernooi Twizst.

Verslag van afgelopen vrijdag avond.

Geslaagd goede doelen darttoernooi
Afgelopen vrijdagavond werd er in Twizst een darttoernooi georganiseerd voor het goede doel. Het goede doel was dit jaar: dartteam G-Force. Dit dartteam bestaat uit 12 mindervalide darters. In totaal werd er meer dan 400 euro opgehaald voor dit dartteam zodat ze weer een aantal toernooien kunnen gooien. In totaal waren er 44 deelnemers deze avond die verdeeld werden over 11 poules van 4. Hierbij de uitslagen:
1e prijs verliezersronde: Arnie Nagtegaal

1e prijs winnaarsronde: Danny de Graaf
2e prijs winnaarsronde: Gerco Woudenberg
3e prijs winnaarsronde: Henryk Heinen & Angelo Balsamo

De hoogste finish van deze avond werd gegooid door Henryk Heinen, een 132 finish.
Hierbij willen we graag de volgende sponsoren bedanken:
Twizst
Dartsrental
De Jong & Van Diermen
Mitra Heuveling
Heinen & Hopman
Pizza Pazza
Handelsonderneming Vrijheden

 

8/9/10-12-2017 Finder Darts Master

Weer een geweldige Finder Darts Masters achter de rug.

Dit jaar zat ik in de paule bij Lorraine Winstanley en Anastasia Dobromyslova, de andere poule bestond uit Deta Hedman, Sharon Prins en Marjolein Noijens.

Het toernooi begon al op de vrijdagavond, deze avond waren er 2 dames wedstrijden gepland.

De volgende partijen zijn gespeeld Sharon tegen Marjolein en Lorraine tegen Anastasia.

Sharon en Anastasia mochten deze partijen met een winst afsluiten.

Dit betekende dat ik de eerste wedstrijd het de zaterdag moest opnemen tegen Lorraine.

Op deze avond heb ik mij kunnen inzetten voor KIKA, ik ben de zaal rond gegaan met de verkoop van KIKA sleutelhangers, hoeden en hondjes ook konden de toeschouwers een donatie doen in de collecte bus. De totale opbrengst voor KIKA was maar liefst Euro 1102,75!!

Iedereen bedankt voor jullie aankopen en donaties, echt geweldig!

Altijd leuk om weer door de zaal te lopen en nieuwe mensen te leren kennen.

 

Ook heb ik die avond samen met Jacques Nieuwlaat commentaar mogen geven op de wedstrijd van Lorraine en Anastasia. Bedankt voor de tips Jacques,  ik vond het erg leuk om dit te mogen doen.

De zaterdag mocht ik het in de 9e wedstrijd van de middag sessie opnemen tegen Lorraine, op de zaterdag avond mocht ook de 9 de wedstrijd aan de oche verschijnen om het op te nemen tegen Anastasia. De middag partij tegen lorraine heb ik met 4-2 gewonnen.

Dat betekende dat de partij tussen mij en anastacia bepalend was wie er door zou gaan naar de finale. De partij tegen Anastasia kwam ik op een 3-0 voorsprong, maar Anastasia kwam erg goed terug. Na 12 gemiste match darts liet ik haar terug komen in de wedstrijd. In de laatste leg miste ik een 144 finish op dubbel 12 waardoor Anastasia 3 match pijlen kreeg op tops. Deze wist ze niet te benutten, waarna ik via dubbel  12 alsnog de wedstrijd met 4-3 winst af mocht sluiten.

Dit betekende dat ik door was naar de zondag middag, om het de finale op te nemen tegen Deta Hedman.  Deta wist die avond namelijk te winnen van Sharon Prins waardoor deta zich plaatste voor de finale.

De zondag middag, ik verheugde mij op de wedstrijd. Het begon al goed heb samen heerlijk kunnen trainen en partijen gegooid tegen sharon dit was van beide erg goed.

Nu was het wachten en wachten en je concentratie en niveau weten vast te houden.

Er waren namelijk nog eerste 4 heren kwartfinales, finale jeugd en 2 halve finales heren.

Eindelijk mocht ik aan de  oche verschijnen voor de finale.

Ik voelde wat lichte spanning maar verheugde mij op de wedstrijd en had er zin in.

Altijd leuk op eigen tijd bodem en met nederlands publiek, de sfeer was gezellig aanwezig in de zaal.

Deta bereikte haar niveau niet waardoor ik hiervan kon profiteren.

En de eerste set kon afsluiten met 3-0 voor mij. Ook ik de 2 de set was dit het geval, waardoor ik ook deze set kon afsluiten met een 3-0 winst. En toen kwam het besef ik had gewoon de Finder Darts Master gewonnen. Over de Moon. In 2013 4 jaar geleden wist ik dit toernooi al eerder op mijn naam te schrijven, geweldig om deze Master 2 x op mijn naam te hebben staan.

Ook door deze over winning heb ik mijn doel van dit jaar wederom bereikt,  1 ste worden op de Wereld WDF Ranking. De finale was namelijk beslissend wie deze ranking zou winnen met een eind stand van 3 punten meer heb ik ook deze titel op mijn naam mogen schrijven. Echt super blij mee.

Nu weer storten op volgende week zondag dan staat de Nederlandse Kampioen schappen op het programma, in Barneveld.

Ik wil graag iedereen bedanken voor jullie aanmoedigen en felicitaties.

En ook al mijn sponsoren BEDANKT  voor jullie steun, zonder jullie allen was dit allen niet mogelijk.

 

4/5/6/7 -10-2017 Wolrd Cup Kobe

Wat een avontuur de afgelopen week beleefd in Japan. We hebben het gewoon geflikt overall wereld kampioen. De laatste keer dat Nederland deze prestatie heeft behaald was in 2001.
Zo trots op het team en onze geweldige coach Karin. Ze heeft ons geweldig gesteund en ons alert weten te houden ;)
We vormde echt een team en wisten elkaar te steunen en te motiveren.
Het was een leuke maar ook pittige en avontuurlijke week. Andere cultuur/leefstijl/eten erg mooi om mee te mogen maken.
En met goed gezelschap.

 

05-08-2017 Open België

Aileen is er in geslaagd ook in 2017 het Open België op haar naam te schrijven. Na haar winst in 2014 en 2016 was zij ook in de editie van 2017 de sterkste.

De eerste ronden wist Aileen zonder leg-verlies door te komen, waarna in de kwartfinale Maria O’Brien de eerste was die het Aileen moeilijk maakte, middels een 13- en een 14-darter nam O’Brien een 2-1 voorsprong, maar daarna kwam Aileen beter in haar spel en boekte een 4-2 overwinning.

In de halve finale tegen Lorraine Winstanley was er een beslissende 9e leg nodig om uit te maken wie zich op mocht maken voor de finale. In deze leg begon Aileen sterk en stond na 12 pijlen al op haar dubbel, even leek het nog moeilijk te worden, maar met haar 6e wedstrijdpijl trok Aileen de wedstrijd naar zich toe.

In de finale tegen Patricia de Peuter had Aileen het vooral moeilijk met het gooien van haar dubbels, maar na 2 spannende (2x 3-2) sets slaagde Aileen er toch nog in haar in 2016 behaalde titel te prolongeren.

 

06-08-2017 Belgium Masters

 

Het tweede toernooi van dit weekend werd gespeeld op dezelfde locatie. Meteen in de eerste ronde kreeg Aileen het lastig tegen de Zweedse Anna Forsmark. Met een goede laatste leg wist Aileen er toch nog een 3-2 overwinning uit te slepen.

In de kwartfinale speelde Aileen tegen Sharon Prins. In een hoogstaande wedstrijd bleek een break in de 5e leg beslissend en boekte Aileen een 4-2 overwinning.

In de halve finale moest Aileen het opnieuw opnemen tegen Lorraine Winstanley. Op zaterdag bleek Aileen de gelukkigste, maar tijdens de Belgium Masters was het Lorraine die Aileen op een 5-1 nederlaag trakteerde.

 

Red Dragon Six Nations Cup 25 juni 2017

Aileen en het nederlandse dames team is er in geslaagd om de 2 de plek binnen te slepen op de Six Nation Cup in Wales.

In de halve finale versloegen ze wales met een score van 6-3 waardoor ze zich plaatste voor de finales tegen Engeland. Nederland begon heel sterk en kwam al snel op een 4-1 voorsprong. Jammer genoeg wisten de Nederlandse dames niet het laatste punt te pakken waardoor ze echt genoegen moesten nemen met een 2 de plaatst.

BDO World Trophy 29 mei 2017

Aileen is er in geslaagd de BDO World Trophy op haar naam te schrijven!!

Na een 4-1 overwinning op Lindsey Ashton en een 4-1 overwinning op Rhian Griffits wist Aileen zich te plaatsen voor de finale-dag.

In de halve finale mocht Aileen het opnemen tegen landgenoot Anca Zijlstra. Op 3-2 miste Anca enkele kansen om 3-3 te maken en Aileen strafte dit af en maakte 4-2. 1 Leg wist Aileen de wedstrijd winnend af te sluiten en zich daarmee te plaatsen voor de finale tegen Anastasia Dobromyslova.
In de finale wist Aileen haar kansen goed te benutten en liep uit naar een 5-0 voorsprong. Dobromyslova kwam nog terug tot 5-2, maar miste daarna kansen om op 5-3 te komen, waarna Aileen het via dubbel 11 afmaakte en de finale met 6-2 winnend afsloot.

Open Polen 19+20 mei 2017

In het Poolse Police werd het Open Polen gespeeld. In de poule was Aileen 3x met 3-0 de winnaar, en zodoende wist zij zich te plaatsen voor de knock-out fase van dit toernooi.

Na enkele overwinningen moest Aileen het in de halve finale opnemen tegen de Hongaarse Veronika Ihasz, met enig geluk (Ihasz miste 1 matchdart) wist Aileen zich te plaatsen voor de finale. In de finale was de Poolse Karolina Podgorska de opponent. Aileen wist deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 5-2 te winnen en zich daarmee te kronen tot winnares van het Open Polen 2017.

Op de tweede dag stond de Police Masters op het programma, weer kwam Aileen als winnares door de poule-fase. In de halve finale was nu de Duitse Stefanie Rennoch de opponent. Na een bliksemstart van Rennoch keek Aileen tegen een 3-0 achterstand aan. Aileen wist zich vervolgens nog terug te vechten tot 3-3, maar in de beslissende 7e leg is het Stefanie Rennoch die aan het langste eind trekt.

 

Denmark Open 

Aileen heeft een mooie 2e plaats gehaald tijdens Open Denemarken.  In de eerste ronden kende Aileen geen problemen met enkele Deense tegenstanders. Pas bij de laatste 8 werd Aileen op de proef gesteld door de Engelse Paula Jacklin, ook deze wedstrijd wist Aileen uiteindelijk vrij eenvoudig met 4-1 te winnen. De halve finale, tegen Tricia Wright, was een moeizame wedstrijd. Uiteindelijk wist Aileen ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en zich te plaatsen voor de finale tegen Deta Hedman. In de finale was de pijp helemaal leeg en werd Aileen eenvoudig door Deta aan de kant gezet (5-1). 

 

Denmark Masters 

1 dag na de verloren finale stond alweer de Denmark Masters op het programma. Al vanaf de eerste ronde wist Aileen haar dubbels moeizaam te vinden. Bij de laatste 16 overleefde Aileen maar liefst 5 matchdarts tegen Margaret Sutton, waarna in de kwartfinale ook Paula Jacklin 1 kans kreeg om Aileen uit te schakelen. 

In de halve finale, tegen Lorraine Winstanley, nam Aileen nog een 2-0 voorsprong, maar daarna won Lorraine 4 legs op rij en was de halve finale het eindstation voor Aileen. 

NDB-ranking Driebergen

Aileen de Graaf is er in Driebergen in geslaagd voor de 6e keer dit seizoen een NDB-ranking winnend af te sluiten. Door deze overwinning is Aileen ook Nederlands rankingkampioen 2016-2017 geworden!

In Driebergen verschenen 45 dames aan de oche op jacht naar de overwinning. Nadat Aileen beide poulewedstrijden wist te winnen, won Aileen in de knock-out fase van Suzan Konings, Melissa Landkroon en Anca Zijlstra. In de finale wist Aileen met 4-0 te winnen van Sharon Prins. Met een mooi gemiddelde van 93.95

 

German Open  & German Masters

Op zaterdag 8 april werd de German Open gespeeld met in totaal 128 dames aan de start. Na overwinningen op oa Anca Zijlstra, Tricia Wright, Rhian Griffiths en Sharon Prins wist Aileen zich te plaatsen voor de finale. In de finale was Deta Hedman de tegenstander, zij wist in de halve finale te winnen van Fallon Sherrock.

In de finale, die ging over best-of-9 wist Aileen een 4-2 voorsprong te nemen, maar uiteindelijk wist Deta Hedman deze wedstrijd toch nog met 5-4 winnend af te sluiten.

 

Op zondag 9 April was het tijd voor de German Masters, ook deze dag wist Aileen de finale te halen door overwinningen op Marjolein Noijens, Tricia Wright, Rhian Griffiths en Lorraine Winstanley. Voor de tweede keer dit weekend was Deta Hedman de tegenstander. Op een 2-2 stand wist Deta de beslissende break te plaatsen en won vervolgens eenvoudig met 5-3 van Aileen.

 

Al met al was het een zeer geslaagd weekend met 2 finales, die helaas verloren gingen. Volgend weekend staat Open Brugge op het programma, hopelijk slaagt Aileen erin dan wel de titel voor zich op te eisen.

10-02-2017 Isle of Man Singles en Koppels

De Isle of Man Classic begon erg stroef, Aileen de Graaf verloor op dit toernooi de eerste ronde van een goed spelende Brenda Dyer.

Aileen de Graaf wist dat het de volgende dag beter moest, om het weekend nog te laten slagen. De Isle of Man Open begon gelijk met een Nederlandse wedstrijd tegen Anca Zijlstra. Door een 13 darter wist Aileen deze wedstrijd met 4-3 winnend af te sluiten. In de Kwartfinale won Aileen de Graaf van Lorraine Winstanley met 4-3. De halve finale vond plaatst op het podium de volgende dag.  De zondag stonden eerst de koppels op de planning. Het dameskoppel Aileen de Graaf/Sharon Prins kroonde zich tot winnaar van het dameskoppeltoernooi dankzij een 2-0 zege op Heather Lodge en Beau Greaves. De Graaf en Prins wisten in de halve finale van Deta Hedman en Lorraine Winstanley uit te schakelen. Voor Hedman was het koppelstoernooi dus geen succes, wel won ze het singletoernooi. De Engelse was in de finale met 4-3 te sterk voor Aileen de Graaf. De Graaf versloeg in de halve finale nog wel haar koppelmaatje Prins. Sharon Prins had moeite met haar dubbels te raken, waardoor Aileen haar kansen kon benutten. Aileen de Graaf moest genoegen nemen met een 2e plaatst op de Isle of man Open.

En een mooie 1e plaatst met het Isle of Man open Koppel toernooi.

05-02-2017 NDB-Ranking Rotterdam

Er waren totaal 50 dames aanwezig op de NDB-Ranking in Rotterdam.

Na overwinningen op oa Kaylee van der Steen, Astrid Heijningen en Femke Herms moest Aileen het in de finale opnemen tegen Karin Krapen. Aileen de Graaf Wist deze finale niet naar haar toe te trekken en verloor nipt met 3-4 van Karin Krappen. Waardoor ze de dag afsluit met een 2e plaatst.

19-02-2017 Scottish Open Darts 2017

Aileen de Graaf is er samen met Sharon Prins in geslaagd de Scottish Open koppels te winnen. Ze wisten zich door vele spannende wedstrijden te winnen te plaatsten voor de finale waarin zij het op moesten nemen tegen moeder en dochter de Engelsen Lisa Ashton en Danielle Ashton.

De Nederlandse dames kwamen op een 2-0 voorsprong, maar Lisa en Danielle knokte knap terug tot 2-2. In de beslissende 5e leg kwamen Aileen en Sharon als eerste op een dubbel, Sharon Prins gooide de beslissende dubbel 8. Waardoor de winst van de koppels een feit was.

In het single toernooi won Aileen 4 partijen met geen leg af te geven. de laatste 8 verloor Aileen de Graaf van de latere winnares Fallon Sherrock, ze speelde erg sterk met onderandere 2 x een 13 darter en 3 x een maximale score wist ze de partij met 4-2 te winnen van Aileen de Graaf.

15-02-2017 Actie voor Stichting Minder bedeelde.

'' Krantenartikel de Bunschoter ''

Dartster zet zich in voor StichtingGroep voor Minder Bedeelde

Aileen de Graaf heeft onlangs een mooie actie georganiseerd voor de Stichting Groep voor Minder Bedeelde. De Spakenburgse dartster vindt het ,,mooi om te horen dat elke doelgroep gesteund wordt door de Stichting Groep voor Minder Bedeelde, zoals gezinnen, alleenstaanden, maar ook ouderen’’. Onlangs had ze al een leuke actie voor de stichting in petto. ,,Ik hoorde dat er in totaal 28 gezinnen zijn met kinderen die gesteund worden door de Stichting Groep voor Minder Bedeelde. Ik wilde graag al die gezinnen een dartbord schenken met twee sets dartpijlen en voor elk kind een mooie KiKa-beer totaal 50 Kika beren .’’ En dat is gelukt. ,,Mede dankzij de opbrengst van het goededoelendarttoernooi bij Twizst kon ik deze leuke actie voor de Stichting Groep voor Minder Bedeelde waarmaken. Samen staan we sterk; veel handen kunnen ook veel doen.’’ Waarna Aileen zich rechtstreeks tot deze gezinnen richt: ,,Ik wens jullie allen veel liefde, geluk en gezondheid toe in deze moeilijke tijd en ik wens jullie veel dartplezier toe. Wie weet zitten er nog wat darttalentjes tussen.’’

05-02-2017 Dutch Open Darts 2017

Aileen de Graaf is er samen met Sharon Prins in geslaagd de Dutch Open koppels te winnen. Op vrijdag begonnen 151 dameskoppels aan het toernooi, waaronder ook diverse sterke Engelse koppels. Aileen en Sharon wisten zich eenvoudig door te dringen tot de halve finale, waarin zij het op moesten nemen tegen de Engelsen Lisa Ashton en Sue Cusick. Ook deze wedstrijd wisten Aileen en Sharon te winnen, waarna zij het in de finale moesten opnemen tegen Deta Hedman en Lorraine Winstanley.

In deze finale (gespeeld op het hoofdpodium voor ca 1500 toeschouwers) namen de Engelsen een 2-0 voorsprong, maar kwamen Aileen en Sharon knap terug tot 3-3. In de beslissende 7e leg kwamen Aileen en Sharon als eerste op een dubbel, maar door enkele missers kregen ook Deta en Lorraine pijlen voor de wedstrijd. Uiteindelijk wist Sharon Prins de beslissende dubbel te raken en hiermee was titelprolongatie een feit.

 

Op zaterdag stond ook het singletoernooi op het programma, met in totaal meer dan 300 dames aan de start. Aileen wist zich vrij makkelijk te plaatsen voor de kwartfinale,  waarin zij het op moest nemen tegen haar teamgenoot Sharon Prins. Beide dames maakten er een mooie wedstrijd van, waarin Sharon uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind trok.

21-01-2017 NDB-Ranking Oost-Nederland (Delden)

Aileen heeft op 22 januari de NDB-ranking Oost-Nederland op haar naam geschreven. Na overwinningen op oa Anneke Kuijten, Marjolein Noijens en Anneloes Menger moest Aileen het in de finale opnemen tegen Sharon Prins. Sharon nam in de finale een 2-0 voorsprong, maar Aileen wist zich terug te knokken en kwam 3-2 voor. In de 6e leg misten beide dames veel dubbels, maar via dubbel-1 was het uitendelijk Sharon die gelijk maakte en daarmee een beslissende 7e leg wist af te dwingen. Aileen kwam in deze laatste leg als eerste op een dubbel, en via dubbel 4 wist zij deze NDB-ranking winnend af te sluiten.

20-01-2017 Goede doelen darttoernooi Twizst

Goede doelen darttoernooi Twizst groot succes

Afgelopen vrijdagavond werd voor de eerste keer een goede doelen darttoernooi georganiseerd. Aileen de Graaf had in samenwerking met Twizst voor een geweldige opzet gezorgd. In de sfeervolle zaal werden maar liefst 10 dartbanen neergezet zodat het toernooi soepel verliep. Daarnaast was er een aparte dartbaan om tegen Aileen te gooien. Verder kon er meegedaan worden aan een loterij.

Alles kwam deze avond ten goede aan drie goede doelen: KIKA, Cliniclowns en Stichting Minderbedeelde Spakenburg. In totaal werd er deze avond 817,50 opgehaald.

 

Het darttoernooi was met 49 deelnemers druk bezocht en dit zorgde voor goed niveau tijdens de wedstrijden. In de finale van de verliezersronde was Davide Chelline de sterkste hij versloeg Cor ter Haar in de finale. De finale in de winnaarsronde was een kraker tussen Kees Ruizendaal en Klaas van Twillert. Kees kwam op een 3-1 voorsprong en de wedstrijd leek gespeeld. Toch kwam Klaas terug tot 3-3 en hij startte de laatste leg super: 180, 121 en 100. Dat darten af en toe een raar spelletje is bleek maar weer want Klaas kreeg de laatste dubbel er niet in waardoor Kees kon profiteren met een mooie 113 finish voor de wedstrijd.

 

De organisatie kijkt terug op een top evenement. Iedereen bedankt voor de hulp en sponsoring!

Hierbij de uitslagen van het darttoernooi:

 

1e prijs verliezersronde: Davide Chellini

2e prijs verliezersronde: Cor ter Haar

 

1e prijs winnaarsronde: Kees Ruizendaal

2e prijs winnaarsronde: Klaas van Twillert

3e prijs winnaarsronde: Danny de Graaf & Rick van de Schuur

 

De prijs voor de hoogste finish ging deze avond naar Angelo Balsamo met 160.

07-01-2017 Lakeside

Op zaterdag 7 januari stond Aileen tegenover Rachel Brooks. In een van beide kanten zenuwachtige wedstrijd wist Aileen een 2-0 overwinning te boeken. Op donderdag was de kwartfinale tegen Trina Gulliver, middels een 2-0 overwinning wist Aileen zich te plaatsen voor de halve finale tegen Lisa Ashton. Op vrijdag stond deze halve finale op het programma. Aileen gooide deze wedstrijd een stuk beter dan in haar voorgaande wedstrijden, maar kon niet voorkomen dat Lisa Ashton een 2-0 overwinning boekte.

1e w.r Kees Ruizendaal

1e v.r Davide Chellini

Aileen

Graaf

bottom of page